onsdag 28 september 2011

Pastasås med tonfisk och crème fraiche

Den här såsen gjorde jag ofta när våra tonåringar var små. Nu har jag dubblat receptet. Mina recept är ofta för 5-6 personer, är ni färre som ska äta så är det bara att dra ner på mängden i recepten eller gör matlådor av det som blir över. Själv dubblar jag nästan alla recept jag hittar.

Detta är en sås som går snabbt att göra, perfekt när det är bråttom för hungriga magar. Medan pastan kokar så blir såsen till. Jag har prövat med turkisk yoghurt men denna sås ska göras med crème fraiche. Tyvärr är fisk inte alltid så uppskattat här hemma men när denna sås serveras blir det glada miner. När jag frågar hur det kommer sig så säger de "jamen tonfisk är en annnan sak" :)


1 gul lök
5 dl crème fraiche
2 tsk citronpeppar
2 burkar tonfisk (i vatten) á 185 g


Finhacka löken och bryn den i lite matfett på svag värme i en kastrull, tills den blir "genomskinlig".
Tillsätt crème fraiche och citronpeppar. Låt småputtra några minuter.
Öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet. "Raspa" ner tonfisken i kastrullen med en gaffel.
Rör om och låt såsen koka upp, sedan ska den få puttra lite till på svag värme för smakernas skull.


Denna rätt är ganska blek i färgen så servera gärna en färstark sallad till, blanda förslagsvis babyspenat, rucola, avocado och röd paprika.


¨¨ ¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar