torsdag 15 mars 2012

Ugnspannkaka

¨¨
Det här är ett recept på ugnspannkaka som är lätt att komma ihåg tycker jag. Det blir en tjock pannkaka som räcker till många eller till tre hungriga tonåringar. Ibland byter jag ut ½dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller havrekli för att få en lite mer fiberrik pannkaka utan att det märks så mycket :) Andra gånger tar jag två paket tärnat bacon och steker och lägger i långpannan innan jag häller på smeten. Då serverar jag lingonsylt till och gärna min egen coleslaw (recept finns här på bloggen).


5 dl vetemjöl
1liter mjölk
4 ägg
salt

Smörj en långpanna med matfett och sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp mjölet i en bunke tillsammans med ca ½ tsk salt.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, fyll på med resten av mjölken.
Vispa ner äggen och häll smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Låt den svalna något och stelna lite innan den skärs i bitar.


¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar