fredag 23 mars 2012

Radiokaka

¨¨
En riktig klassiker! Variationer finns med antingen smör eller kokosfett och med kakao eller blockchoklad. Jag hade kokosfett kvar i kylen ifrån julens tillverkning av ischoklad och då föll mitt val på ett recept som finns i Sju sorters kakor.

200-250 g kokosfett
200 g mörk blockchoklad

2 ägg
3 dl florsocker

ca 25 fyrkantiga eller runda kex av "Marie-typ"


Bryt blockchokladen i bitar och smält tillsammans med kokosfett på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör sakta och försiktigt ner det ljumma chokladfettet.
Klä en avlång form, ca 1½ liter, med bakplåtspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva därefter kex och smet, avsluta med ett lager chokladsmet.

Låt formen stå i kylskåp några timmar för att stelna ordentligt. Stjälp sedan upp kakan och skär i tunna skivor. Förvara bitar som blir över i kylskåp.



Bild lånad från Valrhonachoklad.se
Bilden är densamma som finns i Sju sorters kakor.


¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar