måndag 17 oktober 2011

Chokosesstårta - två varianter

Den här tårtan hittade jag på en gång när jag skulle göra tårta för att vi skulle fira min man. Hans favorittårta är Prinsesstårta och så älskar han choklad, det tog jag fasta på och så blev Chokosesstårtan till. Idag gjorde jag en ny variant på samma tema och här tänkte jag beskriva båda.

Jag bakar ju gärna men när det kommer till tårtor så köper jag oftast färdiga bottnar. Inte för att de är så jättegoda men det är enkelt! Med färdiga bottnar går det superfort att sno ihop en tårta och då kan man fira ofta :)

Med den första varianten av Chokosesstårta använde jag köpta chokladbottnar som numera finns. I övrigt hade jag Prinsesstårtans traditionella fyllning med hallonsylt på första lagret, marsankräm på det andra och vispad grädde på det översta lagret. Allra överst, ett köpt, marsipanlock. Voila!

Den andra varianten består av "vanliga" tårtbottnar medan fyllningen är chokladpudding! Gör chokladpuddingen enligt anvisningar på förpackningen. Ta sedan rejält med chokladpudding på de två första lagren, översta lagret består även här av vispad grädde och till sist ett marsipanlock över alltihop. Låt gärna tårtan stå en stund i kylen. Pudra med lite florsocker vid serveringen. Mums!



¨¨ ¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar