tisdag 30 augusti 2011

Mias baconsås

Den här pastasåsen är busenkel och otroligt god, en favorit för alla i familjen. Serveras den så är det ingen som dröjer med att komma till bordet. Den består av få ingredienser och görs medan pastan kokar.

Hemligheten med det här receptet ligger i kryddblandningen. Den heter Tynderö Gårdskrydda och blandas ihop av Mia som har ett företag vid namn Tynderö Svamp och Kryddbod. Tidigare hade hon en butik i Söråker men numera kan man istället beställa via hennes hemsida http://www.tynderosvamp.se/

Detta behövs:

Bacon
Grädde
Turkisk yoghurt eller creme fraiche
Tynderö Gårdskrydda


För att få fram smaken ordentligt bör kryddblandningen småputtra på svag värme tillsammans med grädden och yoghurten i minst 15 minuter. Börja därför med att vispa ihop detta. Jag har stor familj och brukar ta 3-5 dl grädde och 2-3 dl yoghurt tillsammans med 1½ - 2 msk krydda. Mängden får man anpassa efter sitt eget utgångsläge. När det sakta puttrar i kastrullen klipper jag 3 paket bacon i strimlor, steker det och blandar i strax innan serveringen. Serveras till pasta, helst spagetti.
Obesprutade närodlade tomater är pricken över i till denna rätt!


¨¨ ¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar