lördag 18 juni 2011

Quinoasallad

Sommartid är salladstid och quinoa passar väldigt bra som grund i en sallad.
Man bör skölja av dem innan de kokas för det yttersta höljet innehåller ett ämne som kan ge en lite bitter smak. Jag brukar fylla vattenkokaren med vatten, koka upp och sedan hälla allt vatten över fröna som jag då har i ett såll.
Fröna ser lite roliga ut när de är kokta, de får en liten knorr då. Det kan bli lite kompakt i kastrullen när de är färdigkokta men man får vända runt försiktigt med en gaffel och jag brukar också ta en gaffel när jag ska hälla över quinoan i en serveringsskål.
Här kommer ett recept som kan användas på buffébordet eller som grund till en matigare sallad och då fyller man på med det man själv vill.


4 port quinoa
Rödlök
Ruccola
Körsbärstomater
 ~~
Koka quinoan enligt förpackningens instruktioner
Finhacka en klyfta, en kvart eller en halv rödlök beroende på lökens storlek
Dela ruccolabladen (en nypa eller en näve väljer man själv) i något mindre bitar
Dela tomaterna i halvor eller kvartar
Varva alla ingredienser i en skål

Tycker man om fetaost och oliver passar det väldigt bra att blanda i eller att servera till. Andra förslag är avokado, persilja eller bitar av färdiggrillad kyckling. En vinägrette är också gott i om man vill ha en dressing att vända ner.

~~ ~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar