torsdag 2 juni 2011

Kikärtsallad med fetaost och tomater

Här är en sallad som passar på buffébordet.
Om man inte har spiskummin kan man ta peppar, för att få lite extra smak annars kan man utesluta båda. Eller använda båda för den delen. Med kryddor är det så tycker jag att man provar sig fram till mängden, utesluter om man inte har eller ersätter med något annat för att få en ny variant. I det här receptet skulle det funka med några färska örter istället. Prova och hitta din egen favorit!


2 burkar kikärtor
½ rödlök
75 gr fetaost (½ bit)
2 tomater

2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 krm malen spiskummin
Ev peppar

Häll kikärtorna i ett såll, skölj av ordentligt och låt de rinna av.
Finhacka rödlöken och blanda med kikärtorna i en skål.
Blanda ihop olja, vinäger och spiskummin.
Häll över dressingen och blanda runt.
Smula ner fetaosten i skålen och vänd ner bitarna.
Dela tomaterna, ta bort kärnorna, skär i bitar och blanda ner i skålen försiktigt.


~~ ~~

1 kommentar:

  1. ÅÅÅHHHHH, det ska jag testa till grillningen i morgon!! TACK!

    SvaraRadera