tisdag 29 mars 2011

"Smala" Frasvåfflor

Våffeldagen har varit men jag lägger in ett recept på våfflor ändå, för våfflor kan man ju äta lite nu och då. Att göra egen smet är väldigt enkelt och då slipper man alla onödiga tillsatser.

Det jag tycker bäst om med detta recept är att det behövs så få ingredienser. Nog har det väl hänt alldeles för många gånger att man börjat baka eller plockat fram ingredienser till något man tänkt ut och så.....fattas det något! Lite matfett, mjöl och en skvätt mjölk det har man nästan alltid hemma. Dessutom är de förhållandevis kalorisnåla och så blir de väldigt frasiga.
Receptet återfinns i Rutiga Kokboken och heter där Enkla frasvåfflor.


100 gr smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2½ dl vatten


Smält matfettet och låt det svalna.
Rör samman mjöl, bakpulver, mjölk och vatten till en slät smet.
Tillsätt det avsvalnade matfettet.


Det kan behövas lite matfett i våffeljärnet till första laggen men sedan behövs det inte mer. Serveras med valfria favoriter. Hos oss blir det oftast sylt och vispad grädde eller glass.



¨¨ ¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar