måndag 28 mars 2011

Kryddiga bananmuffins

Plötsligt har man övermogna bananer hemma som nästan ingen vill äta, så är det hos oss i allafall. Då brukar jag göra muffins!

Den receptbok som jag nog har använt flitigast är en liten spiralbunden bok som heter Maffiga muffins, skriven av Lena Brorsson Alminger. Den innehåller en mängd olika muffinsrecept, små kloka visdomsord och charmiga illustrationer. Detta recept på bananmuffins är hämtat just från den boken. Tiden i ugnen är beräknad efter att det är stora muffins. Jag använder en muffinsplåt med 12 "hål" och stoppar bullformar i dem.


2 ägg
2 dl socker

1 dl flytande margarin
3 mosade bananer
½ dl starkt kaffe

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel

Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
Rör ner margarinet i äggsmeten.
Mosa bananerna och rör ner dem och kaffet i äggsmeten.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan skål och rör ner försiktigt i äggsmeten.
Skeda smeten upp i muffinsformar.
Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.

Vill man ha glasyr på kan man blanda 2 dl florsocker med 3-4 msk starkt kaffe och breda på de avsvalnade muffinsen och till sist strö på kokosflingor.


¨¨ ¨¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar