torsdag 17 november 2011

Banankaka med choklad och kokos



Övermogna bananer är inte roliga i sig själva, men perfekta i en banankaka. I somras bjöd min mor på den här kakan och den är så otroligt god. Hon hävdar att hon hittat receptet hemma hos mig men ingen av oss kan lista ut  om det var i en receptsamling eller i någon tidning, så här hemma hos oss får den helt enkelt heta Mormors Banankaka.


2½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

50 gr margarin
2 mogna bananer
4 msk grädde (mjölk går bra också)

1 ägg

Garnering:
25 gr mörk choklad
2 msk kokos


Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält margarinet och ställ åt sidan.
Mosa bananerna och blanda ner dem och grädden i margarinet.
Blanda nu bananmosblandningen med de torra ingredienserna.
Vispa till sist ägget lätt med en gaffel och blanda i det också.
Häll smeten i en smord och bröad (gärna med kokos) form med löstagbar kant och ca 23 cm i diameter.
Grädda ca 30 minuter i 175 grader

Finriv chokladen och strö över den varma färdiggräddade kakan och strö sedan på kokos direkt efter.


¨¨ ¨¨

2 kommentarer: